pondělí 15. února 2016

Bongo chatař

Ještě před odjezdem na dovolenou jsme se rozhodli socializovat Bonga, a tak jsme vyrazili mezi naše kamarády a jejich děti na chatu. Bongoušek se stal jedním z nejtulivějších chatařů a taky se naučil pěkně škemrat o jídlo. I přes upozornění, ať mu nikdo nic nedává, se občas stalo, že někdo jeho pohledu neodolal a něco dobrého mu nenápadně podstrčil, aby mu to nebylo líto a hlavně, abysme to my neviděli :)

Ten den, kdy jsme na chatu odjížděli, venku zrovna pršelo. Bongoušek byl celý nesvůj, že se balíme jak na naši pidi dovolenou do Jablunkova. Jak tak koukal přes dveře, byl z toho celý vykulený a pak se rozhodl, že by bylo dobré, aby s balením pomohl a začal se dobývat dovnitř.


Náš psí miláček poslušně čekal, než nanosíme věci do auta a než si bude moct nastoupit. Radostně vyskočil na zadní sedadlo a jeho radost se ještě znásobila, když zjistil, že tam budu sedět s ním, abych na něj po cestě dávala pozor. Cesta byla pohodová, Bongo mi spal na klíně a občas se rozkošnicky protáhl a nastavil břicho k drbání. Když jsme dojeli na místo, byl celý vykulený, kde to je, ale všechny, i když je viděl poprvé, řádně a hlasitě přivítal. Jeho nejoblíbenější místo bylo kousek od ohniště, aby byl na dosah všech dobrot a přitom ne moc blízko ohně. 

A protože léto 2015 bylo opravdu horké, rozhodli jsme se, že to bude ideální příležitost ke koupání v blízkém potoce. Bongo byl nejdřív strašně zvědavý, co to je...ale do proudu se bál. Když jsme ho vzali do větší hloubky, chvilku nevěřícně koukal, co se to děje a pak se vystřelil jak střela na nejbližší břeh...tím naše první psí koupání rychle skončilo. 




 




Od té doby jsme s Bonguláškem na chatě u různých kamarádů byli ještě několikrát a byl vždycky úplně nadšený....nejen z toho, že je někde, kde to pořádně nezná, ale hlavně z toho, že má zase nové zážitky a jeho psí úsměv se pokaždé rozšířil od ucha k uchu! 

Žádné komentáře:

Okomentovat