pondělí 25. dubna 2016

Ulov si svého psa

I přes bulvární nadpis nečekejte článek o lovu psů. Tenhle článek bude o psím skoro hrdinovi jménem Bongo a o psím utíkači jménem Amigo.

To jsme tak jednou vzali oba psy na vycházku. Byli spolu celý den a už vypadali oba velice vyčerpaně z celodenního hraní a dovádění. Říkali jsme si, že procházka bude jen krátká a oddychová ... Amigo se ale rozhodl, že procházka bude úplně jiného rázu. Jakého? Udělal nám ji zábavnou a tak jsme si tři čtvrtě hodiny hráli s Amigem na honěnou.

Šli jsme běžnou trasu. Bongo s Amiskem se vlekli vedle sebe a moc pěkně oba poslouchali. Když v tom Amigo zahlédl srnku. Vyběhl a běžel, klapky na uších, klapky na očích, jen soustředěný pohled na srnku. Samozřejmě ji chytit nezvládl, ale běžel fakt rychle. My jsme se rozběhli za ním, abychom ho odchytli. Když už Bongo viděl, že ani jeden z nás ho nedoběhne, udělal ze sebe nejlepšího sprintera na světě. Běžel a běžel, až se mu od pacinek prášilo. Doběhl Amiga a z boku jako nosorožec do něj vrazil a chytil ho zubama za obojek. Srazil ho k zemi a chvíli na něm ležel. Amisek se ale nechtěl svojí srnky vzdát a navíc se asi bál výprasku, tak Bongouška shodil na zem a běžel dál. Za chvilku jsme už neviděli ani Amiga ani srnku a jen Bongo se vlekl směrem k nám.

Hledali jsme Amiska, procházeli celé okolí, volali ho a nic. Nikde po tom malým bloňďatým hovíkovi nebylo ani památky. Rozhodli jsme se, že se jeden z nás vrátí domů a druhej ho ještě bude hledat po lese. Naštěstí Amigo projevil inteligenci a úplně vyřízenej čekal u vrat. Samozřejmě dostal vynadaný, ale tvářil se tak provinile, že se ani nebránil a šel se schovat pod stůl a ještě další den s námi odmítal komunikovat.

A Bongoušek? Ten dostal pochvalu a pak celý další den prospal :)

Žádné komentáře:

Okomentovat